3 tipy, jak netradičně naplnit domácí adventní kalendář

domácí adventní kalendář

Máte domácí adventní kalendář (pytlíčky, domečky s okénky, apod.) a každoročně přemýšlíte, čím byste jej mohli naplnit? Sladkostí mají děti hromady už na Mikuláše, tak proč je dávat ještě do kalendáře?! Co letos udělat změnu a naplnit kalendář něčím, s čím si děti pohrají a ještě se něčemu novému přiučí? Máme pro vás hned 3 takové tipy.

Dvě hlavní hesla Tuláčkova světa zní:

  • “Vzdělávání zábavou!” Vzdělávací činnost musí děti bavit (být pro ně hrou), pak si nejvíce zapamatují.
  • “Aby doma nebyla nuda!” Všechny Tuláčkovy aktivity jsou smysluplné, dítě nějak rozvíjí a hlavně se váš potomek na chvíli zabaví bez vás.

V duchu těchto dvou hesel jsme pro vás našli tipy na zábavně-vzdělávací náplně do adventních kalendářů.

3 nápady na domácí adventní kalendář

1) Adventní rébusové kartičky

domácí adventní kalendář

Na 24 kartonových vánočně ilustrovaných kartičkách naleznou děti hlavolamy, rébusy, spojovačky, obrázkové i uzavřené otázky (typ A, B, C, D, E). Témata všech kartiček se točí kolem oslav Vánoc a Mikuláše v Evropě. Některé z rébusů se týkají i samotné České republiky.

Víte například, co hledají dánské děti ve slavnostním dezertu na Štědrý den? Anebo kdo doprovází finského Ježíška Joulupukkiho, když rozváží dárky?

Kartička je velká 105 x 74 mm, takže se vejde do běžných adventních pytlíků. Součástí balení je dekorační pytlík, kam můžete schovat kartičky zase na příští rok.

S kartičkami lze hrát i vzdělávací hry. Zmiňme například tuto: zamíchejte balíček a nechte jej rubem nahoru. První hráč sejme kartičku a přečte otázku. Kdo první odpoví správně, získává kartičku a jeden bod. Až dojdou kartičky, hra skončila. Kdo získal nejvíc bodů, je vítěz.

Tip lvíčka Tuláčka:

Pokud koupíte Velký vánoční balíček, jehož součástí jsou mimo jiné adventní rébusové kartičky, ušetříte 149 Kč a ještě se můžete zapojit do slosovací soutěže o další hračky na Tuláčkově e-shopu. Po Vánocích pošlete správné odpovědi z kartiček na info@tulackuvsvet.cz a jste zařazeni do slosování.

2) Magnetky s evropskými zajímavostmi

domácí adventní kalendář

Pokud hledáte nějakou malou drobnost do kalendářů, pak sáhněte po magnetech. V Tuláčkově světě máte na výběr z celé řady tematických sad magnetek. Mají vaše děti rády zvířátka? Pak jim pořiďte sadu Evropská fauna. Cestujete hodně po památkách? Pak se dětem budou líbit magnety Evropské stavby. S magnety lze hrát pexeso, tripexeso, kecací pexeso a další hry. Velikost magnetů je cca 4 x 4 cm, vejde se tedy i do velmi malého adventního kalendáře.

Anebo dětem pořiďte sadu Krabici Vědomostí I Zábavy. V ní je hned 77 magnetek. Některé z nich schováte do adventního kalendáře. Pod stromečkem si pak dítě rozbalí zbytek sady a zjistí, že s magnety může stavět vlastní svět na mapě Evropy (součástí zmíněné sady) a hrát hromadu dalších her.

Poznámka: Všechny magnety i magnetická mapa jsou z certifikované (bezpečné) fólie, která je nezávadná pro děti.

3) Dekorace Betlému na ledničku

Vánoce jsou spojené se zrozením Ježíška v Betlémě. Co dětem přiblížit vánoční atmosféru dekoracemi v podobě magnetek Betléma (vhodné až pro starší děti)?! Na Bonkido najdete 24 magnetek představující postavičky, zvířátka a samotný chlév z Betléma. Děti si tak mohou každý den rozšířit svůj malý Betlém na ledničce či magnetické tabuli.

Tip lvíčka Tuláčka:

Pořiďte dětem dekorační Betlém a zároveň rébusové kartičky s vánočními hlavolamy. Tím se jim lépe propojí nové poznatky.

Pokud se vám naše 3 netradiční tipy, jak naplnit domácí adventní kalendář, líbí, šiřte je dál mezi ostatní rodiče. Třeba se také inspirují. Děkujeme!

lvíček Tuláček

Říkají mi lvíček Tuláček a společně s mou kamarádkou Hanekou vás a vaše děti zvu na Hravou cestu do neznáma.

Na cestu si nezapomeňte přibalit mapu, cestovní pas a dobrou náladu!

Před samotným putováním vám doporučuji si přečíst mé pohádky, ať víte, kde jsem se tu vzal a kam vlastně kráčím.

Kontaktovat nás můžete na:

  • tel. čísle: +420 776 339 191
  • e-mailu: info@tulackuvsvet.cz

Sdílejte článek

Novinka: Velký vánoční balíček vědomostí a zábavy se slosovací soutěží
Tuláčkova lesní stezka: Reportáž z týdenní akce ve školce
Předchozí příspěvek
Novinka: Velký vánoční balíček vědomostí a zábavy se slosovací soutěží
Následující příspěvek
Tuláčkova lesní stezka: Reportáž z týdenní akce ve školce
Menu