Zkraťte dětem čekání na Ježíška, ukažte jim Tuláčkův adventní kalendář

Tuláčkův adventní kalendář

Hlavolamy, rébusy, křížovky a také zajímavosti o tom, jak se slaví Vánoce v Evropě, čekají na děti v online kalendáři. Sami máme v rodině hned několik dětí a víme, jak se jim advent vleče. Škrtají čárku za čárkou anebo vylupují čokoládu ze 24 okének. Chtěli jsme pro ně vymyslet něco nového, a tak vznikl Tuláčkův adventní kalendář, který děti zabaví a ještě je něčemu přiučí.

Nebojte se, Tuláčkův adventní kalendář vám nebude doma zabírat místo. Je totiž online, přístupný na webu Tuláčkova světa. Ale odkaz posíláme jen těm, kdo o něj projeví zájem.

Co čeká na děti v kalendáři?

Především zábava, která je tentokrát ukrytá v rébusech a hlavolamech různého zaměření. Někdy budou muset děti vyluštit křížovku, jindy odhalit chybějící obrázek či vyřešit vánoční matematický hlavolam. Snahou bylo vybrat každý den jinou aktivitu, která prověří mozkové závity vašich zvídavých potomků. Však taky heslo Tuláčkova světa zní: “Vědět víc je zábava!”

Vzhledem k náročnosti úkolů, doporučujeme Tuláčkův adventní kalendář dětem starší 8 let. Ty už umějí číst a znají základní matematické počty či státní vlajky. Nikde ale není zakázáno používat internet a některé informace si tak najít. Děti si tak zlepšují vyhledávací kompetence, které jsou stále více (správně) propagovány ve školství.

V neposlední řadě se děti dozvědí zajímavosti z průběhu oslav Vánoc v jiných evropských státech. Víte, kdo nosí dárky v Nizozemsku? Či co hledají dánské děti ve štědrovečerním dezertu? Při luštění Tuláčkova kalendáře se toto všechno dozvíte.

Tip lvíčka Tuláčka:

Pokud máte doma dětskou magnetickou mapu Evropy, děti si snáze představí, kde leží jednotlivé země zmíněné v zajímavostech. Ukažte si společně tyto státy na mapě. Starší děti mohou vyhledávat další vánoční tradice z těchto zemí a tím se zábavnou formou učit něčemu novému.

Jak Tuláčkův adventní kalendář funguje?

Nejprve potřebujete získat přístup ke kalendáři. Veškeré údaje včetně hesla vám zašleme na e-mail:

Váš e-mail je u nás v bezpečí a budeme jej na základě vašeho souhlasu zpracovávat podle zásad ochrany osobních údajů, které vycházejí z české a evropské legislativy. Stisknutím tlačítka vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním potřebným pro zaslání hry. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat kliknutím na tlačítko ODHLÁSIT v každém e-mailu.

Během adventu (od 1. do 24. 12.) se každý den otevře jedno okénko.

V okénku se ukrývá zadání hlavolamu a jedna vánoční zajímavost.

Výsledkem hlavolamu je právě JEDNO písmeno české abecedy.

24 písmen dá dohromady velkou vánoční tajenku lvíčka Tuláčka.

Kdo ji vyluští jako první? Ten vyhrává dobrý pocit a hlavně se něčemu přiučil. Tuláčkův adventní kalendář nemá být soutěž, nýbrž zábavná aktivita pro vaše zvídavé děti, která jim zkrátí čekání na Ježíška. Ale klidně se nám s tajenkou pochlubte na info@tulackuvsvet.cz.

Pokud znáte ve svém okolí rodiče dětí starších 8 let, nasdílejte jim odkaz na tento netradiční rébusový kalendář. Lvíček Tuláček bude moc rád, když zabaví více dětí a rodiče si tak na chvíli odpočinou!

lvíček Tuláček

Říkají mi lvíček Tuláček a společně s mou kamarádkou Hanekou vás a vaše děti zvu na Hravou cestu do neznáma.

Na cestu si nezapomeňte přibalit mapu, cestovní pas a dobrou náladu!

Před samotným putováním vám doporučuji si přečíst mé pohádky, ať víte, kde jsem se tu vzal a kam vlastně kráčím.

Kontaktovat nás můžete na:

  • tel. čísle: +420 776 339 191
  • e-mailu: info@tulackuvsvet.cz

Sdílejte článek

Novinka: Pohádková a modelovací sada pro malé tvořily
Novinka: Velký vánoční balíček vědomostí a zábavy se slosovací soutěží
Předchozí příspěvek
Novinka: Pohádková a modelovací sada pro malé tvořily
Následující příspěvek
Novinka: Velký vánoční balíček vědomostí a zábavy se slosovací soutěží
Menu