Tuláčkův cestovní pas jako multifunkční dárek pro miminko, dítě i dospělého

cestovní pas od Tuláčka

Taky jste se jako malí těšili, až na hranicích dostanete do pasu razítko na památku, že jste v dané zemi byli?! Mimo hranice Evropské unie tak tomu stále je, ale kdo cestuje jen po nejbližších státech, má cestovní pas (téměř) prázdný. A tak se zrodil nápad na Tuláčkův cestovní pas pro uchování vzpomínek a radostí.

Cestovní pas s mnoha funkcemi

V Tuláčkově světě milujeme kreativitu, a proto nás mile překvapily fotky Tuláčkova pasu, které nám rodiče zasílají. Původně jsme k pasu navrhli a nechali nakreslit 45 samolepek evropských států, které mají připomínat dávná vízová razítka. Čekali jsme, že cestovatel s dětmi danou zemi navštíví a po návratu si na památku nalepí samolepku. Tím to skončí! Jak jsme se ale mýlili…

Kreativita nezná mezí a jsme za to moc rádi. Zasíláte nám pasy, kde si děti kromě samolepek kreslí obrázky, píšou názvy měst a turisticky zajímavých míst, které v daném státě navštívily. Dokonce malý Martínek si do pasu poznačil i “vtipnou” historku s drzou opicí na Gibraltaru. Asi se hodně bál o svou svačinu.

Tuláčkův cestovní pas
cestovní pas

Jak je vidět, Tuláčkův cestovní pas má rozličné využití:

  • připomenutí našeho dětství s vízovými razítky,
  • uchovávání cestovatelských zážitků,
  • sbírání samolepek z navštívených zemí,
  • sdílení zážitků z dovolených.

Tip lvíčka Tuláčka:

Sledujte naše sociální sítě, blog a e-shop. V roce 2021 plánujeme další edice nálepek do pasu. Zaměříme se na Českou republiku a TOP výběr států ze světa. Přidejte se do naší komunity rodičů a pedagogů, kde můžete hlasovat mimo jiné i o výběru těchto samolepek.

Mimochodem, na každé samolepce evropského státu máte prostor pro připsání data návštěvy. Z vlastní zkušenosti víme, jak některé údaje z hlavy rychle mizí.

Dárek vhodný pro miminko stejně jako pro dospěláka-cestovatele

Původní plán byl, že Tuláčkův cestovní pas bude součástí sady KVIZ (Krabice Vědomostí I Zábavy), tj. vhodný pro děti ve věku 5 až 11 let. Ale opět jsme byli překvapeni zpětnou reakcí od našich milých rodičů.

Řada z nich nám psala, že jsou pasy natolik uchvácení, že si je pod stromeček pořizují samostatně pro sebe. Pas je tedy vhodným dárkem i pro dospělého cestovatele. Nicméně jedna krásná recenze nám došla i od maminky malé Amálky.

Maminka své dcerce už od narození do Tuláčkova pasu značí, kde všude s rodiči byla. Až jednou vyroste, bude tak mít krásnou vzpomínku na cestovatelské “mládí”. V cestovním pasu tak holčička najde nejenom popis míst a samolepky států, kde byla, ale rovněž své fotky z různých pláží a atrakcí. Cestovní pas tak slouží jako jakýsi cestovatelský deník.

Tuláčkův cestovní pas
cestovní pas malé Amálky
Tuláčkův pas pro Amálku

Tuláčkův cestovní pas je navíc skladný, formát jsme designovali stejný jako u skutečného pasu. Můžete ho tak s sebou brát pohodlně na všechny cesty. Samolepky kreslíme menší (okolo 3 cm v průměru), aby se vám jich tam hodně vešlo.

Prozraďte nám, jak si vzpomínky z cest uchováváte vy? Píšete svým malým dětem nějaký cestovatelský deník na památku?

lvíček Tuláček

Říkají mi lvíček Tuláček a společně s mou kamarádkou Hanekou vás a vaše děti zvu na Hravou cestu do neznáma.

Na cestu si nezapomeňte přibalit mapu, cestovní pas a dobrou náladu!

Před samotným putováním vám doporučuji si přečíst mé pohádky, ať víte, kde jsem se tu vzal a kam vlastně kráčím.

Kontaktovat nás můžete na:

  • tel. čísle: +420 776 339 191
  • e-mailu: info@tulackuvsvet.cz
Menu