Darujeme České Vánoce s Tuláčkem šíří trojnásobnou radost na Vánoce 2020

Darujeme České Vánoce

Už jste slyšeli o projektu Darujeme České Vánoce, který se od konce října šíří Internetem rychlosti blesku? Češi se semkli a snaží se bojovat proti nepříznivým podmínkám české ekonomiky. Pokud ještě nemáte vánoční dárky, pak právě na jejich virtuálním tržišti najdete to pravé od českých výrobců. Za vznik projektu může mimo jiné i Tuláčkův svět.

Kde se vzal nápad na Darujeme České Vánoce? A jak to souvisí s Tuláčkem?

Zakladatelé Tuláčkova světa plánovali na podzim celou řadu offline aktivit s dětmi:

Jenže s příchodem druhé vlny pandemie covid19 toto celé padlo. Tuláčkův svět se musel více zaměřit na online aktivity (vznikla tak například Pojízdná matematika a pracovní listy pro školky). Ale nebylo to ono! Později se ukázalo, že s největší pravděpodobností neproběhnou ani vánoční trhy (minimálně ne v takové podobě, jaké je známe z předchozích let). To byla rána pro řadu českých živnostníků a řemeslníků, pro něž jde o vrchol jejich celoroční sezóny.

Právě i Jana Kuntošová, farmářka ze značky Vesnické dobroty, rok co rok objížděla trhy a prodávala tam své džemy, sirupy a domácí omáčky. Byla to ona, kdo přišla s nápadem šířit myšlenku, že by lidé měli nakupovat dárky na Vánoce od českých tvůrců. Mámě Hanče se nápad zalíbil a rozhodla se Janě pomoci. A tak se cca 20. října 2020 zrodily Darujeme České Vánoce.

O čem je projekt Darujeme České Vánoce?

Hlavní myšlenkou projektu je šířit mezi lidmi následující poselství, které napomůže držet peníze doma v České republice:

“Nakupte letos na Vánoce alespoň jeden dárek od českých tvůrců a tím šiřte hned trojnásobnou radost (mezi obdarovaného, tvůrce a zprostředkovatele – nakupujícího.”

Založila se stejnojmenná FB skupina, nachystaly se letáčky k šíření a vše se spustilo. Ani jedna z českých podnikatelek nečekala, jaký dopad bude tato jednoduchá (byť logická) myšlenka mít. Strhla se doslova lavina, která se virálně šířila Internetem natolik, že zaujala například časopis Fobes, Český Rozhlas, deník Právo anebo Českou spořitelnu.

Během týdne bylo ve skupině přes 10 000 členů, po měsíci je nás přes 37 000 nadšenců. Bylo potřeba zareagovat a vytvořit přehlednější systém, kde

  • čeští tvůrci a menší firmy se mohou prezentovat,
  • lidé mohou snadno vybírat ze stovek dárků a nakupovat.

A tak vznikl web, který slouží jako virtuální tržiště zlatých českých ručiček i edukativní místo pro české tvůrce (mohou se tady vzdělávat o online prostředí). Sem vás Tuláčkův svět srdečně zve:

Hravost a kreativita na vánočním projektu

Jak už asi víte, v Tuláčkově světě se snažíme rozvíjet dětskou kreativitu, kterou považujeme za velice ceněnou lidskou vlastnost. Zakladatelka Hanča proto přesunula hravost s kreativitou i do projektu Darujeme České Vánoce.

Díky tomu vznikla Soutěž českých tvůrců (skončila 15. listopadu), ale nebojte se, ještě se něco podobného do Vánoce chystá. Rovněž se vytvořil Adventní kalendář českých tvůrců, který běží od 16. 11. do 9. 12. Každý den se otevírá jeden pytlíček a v něm se ukrývá nadílka od 5 šikovných českých podnikatelů. Ta platí pouze a jenom ten den na jejich webech.

Tip lvíčka Tuláčka:

Prozradíme vám, že ve středu 2. 12. se v pytlíčku objeví Tuláčkův svět. Pro své nadšence a především zvídavé děti si připravil parádní nadílku. Bude platit jen ve středu, tak ji nepropásněte. Informovat vás budeme na všech našich sociálních sítích.

Pokud tedy ještě nemáte vybrané vánoční dárky, pak určitě prozkoumejte adventní kalendář, kde stručně, přehledně, z pohodlí domova a ještě s výhodami ledacos nakoupíte. A navíc to bude ryze český dárek, který udělá hned trojnásobnou radost.

A co bude dál?

V Tuláčkově světě věříme, že se offline aktivity znovu vrátí do našich životů. Na jaře bychom rádi (i s naším malým přírůstkem do rodiny) všechny plánované akce uskutečnili. Prozradíme, že už máme i kmotru pro křest Tuláčkovy knížky. Je to autorka několika knih a her pro dospělé i děti.

Přesto projekt Darujeme České Vánoce nezanikne. Nese v sobě nesmrtelné poselství a šíří pozitivní atmosféru v této nesnadné době. Jaká bude jeho celoroční podoba vám zatím neprozradíme. Sledujte a brzy se dozvíte.

Pokud se vám myšlenka projektu Darujeme České Vánoce líbí, prosím, šiřte ji dál mezi vaše známé. Sdílejte tento článek nebo cokoliv z FB skupiny projektu. Má to smysl, děláme to pro českou ekonomiku a budoucnost našich dětí. Za Tuláčkův svět moc děkujeme!

darujeme české vánoce

lvíček Tuláček

Říkají mi lvíček Tuláček a společně s mou kamarádkou Hanekou vás a vaše děti zvu na Hravou cestu do neznáma.

Na cestu si nezapomeňte přibalit mapu, cestovní pas a dobrou náladu!

Před samotným putováním vám doporučuji si přečíst mé pohádky, ať víte, kde jsem se tu vzal a kam vlastně kráčím.

Kontaktovat nás můžete na:

  • tel. čísle: +420 776 339 191
  • e-mailu: info@tulackuvsvet.cz
Menu